Eläinlääkäripalvelut


Toimin Fiskarsissa, mutta asiakkaita minulla käy Raaseporin, Hangon, Salon ja Lohjan alueelta.

 

 

Eläinten hammashoidot

Klinikkani on korkeatasoisesti varusteltu modernein laittein, koska laadusta en voi työssäni tinkiä.  Hammashoidot vaativat turvalliset inhalaatioanestesialaitteet sekä valvontalaitteet, sillä moni hammaspotilas on vanha ja esim. sydänvikainen. Klinikalla on hammaslääkärin varustus eli mm. hammasröntgen sekä hammasporakoneyksikkö. 

 

Hoidan mieluusti hammastapaturmia (juurihoidot, kirurgiset poistot, leukamurtumat), purentavikoja (pulpa-amputaatio, ienplastia, hammasjatkeet yms.), suukasvaimia ja parodontiittipotilaita, kissojen hammassyöpymiä ja kroonisia tulehduksia, kanien ja jyrsijöiden hammasongelmia (hammaspiikkien hionta timanttiporalla) ja muita haasteellisia tapauksia, koska suun hoito on erityisalaani. 

 

Eläinten leikkaukset

Teen myös muutakin kirurgiaa, kuten sterilaatiot, kastraatiot, keisarinleikkaukset (synnytyspäivystys omille asiakkaille ennakkovarauksella), virtsakivien poistoja, kasvainten poistoja, maha- ja suolistoleikkauksia, nielurisaleikkauksia sekä anaalirauhasleikkauksia.

 

Sterilaatio- ja kastraatioleikkauksissa käytän sulavia ihonsisäisiä ompeleita, jolloin haavasta tulee siisti eikä tikkejä tarvitse poistaa. Ortopedisista leikkauksista teen pieni- ja keskikokoisten koirien ja kissojen polven ristisideleikkauksia (over the top-menetelmällä) ja patellaluksaatioleikkauksia sekä lonkkaluksaatioleikkauksia (caput extirpaatio) sekä varvas- ja häntäamputaatioita. 

 

Hankalat raajojen murtumaleikaukset ym isommat ortopediset tapaukset lähetän eteenpäin vanhoille työkavereilleni Mevettiin, ell Lotta Axelsonille ja elt Anu Saikku-Bäckströmille ja neurologiset tapaukset esim. halvaukset lähetän AISTI:in ell neurologi, Sigitas Cizinauskakselle (Sigis). Tähystyksiä vaativat krooniset maha-suolistopotilaat lähetän Mevettiin elt Minna Rinkiselle.

 

Eläinten röntgenkuvaukset

Fiskarsin Eläinlääkärissä on nyt uusi, iso digitaalinen röntgen. Myös viralliset kuvaukset  esim lonkkakuvat saa nykyään kätevästi lähetettyä meiltä sähköisesti Kennelliittoon. Teen myös ultraäänitutkimuksia, esim tiineysultra (alk.vrk 28), mutta en tee sydämen ultraäänitutkimuksia, koska se vaatii eri laitteiston.

 

Laboratoriopalvelut

Klinikalla tutkimme verinäytteitä, virtsanäytteitä, iho- ja korvanäytteitä. Osa verinäytteistä lähetetään eteenpäin Vetlab- ja Movet-laboratorioihin Otan myös ahkerasti erilaisia ohutneulanäytteitä pateista, jotka tutkin välittömästi mikroskoopilla.